INDIVIDUELE BEGELEIDING

Individuele begeleiding is gericht op het ontdekken van eigen krachten. Investeer in het netwerk van de cliënt en benut de mogelijkheden die de cliënt heeft. 

De doelstellingen worden samen geformuleerd en middels duidelijke tijdsplanning wordt hieraan gewerkt. 
Na afloop van de van te voren vastgestelde termijn vindt er een evaluatie op de doelen plaats.

 

GROEPS BEGELEIDING

In de weekenden en vakantieperiodes wordt er in kleine groepen vaardigheidstraining geboden. Er wordt gewerkt met een gestructureerd programma en heldere korte termijndoelstellingen.

Het uitgangspunt is ervarend leren; door middel van het inzetten van bewegingsactiviteiten brengen we je letterlijk in beweging. 
Lopen, zwemmen,  survivallen en fietsen zijn enkele van de bewegingsactiviteiten. Maar denk ook aan creatieve activiteiten (knutselen, schilderen, houtbewerking e.d.) of drama/toneel en expressie. 

 

ERVAREND LEREN

Tijdens alle groepsactiviteiten wordt de werkmethodiek ervarend leren gehanteerd. Het letterlijk in beweging brengen van mensen met een Autisme Spectrum Stoornis en/of gedragsproblematiek brengt een ander alertheid niveau waardoor er ook figuurlijk dingen in beweging gezet kunnen worden. Dit is een manier van leren omgaan met de beperking welke in alle leeftijden en leefgebieden kan worden toegepast. Hiervoor geldt heel duidelijk 'jong geleerd is oud gedaan'. We bieden door deze methode een tool welke cliënten zelf kunnen inzetten zonder afhankelijk te zijn van andere personen (zorgverleners).  

 

TELEFONISCH CONTACT

Social media, skypen, whats appen…. steeds meer methoden om met elkaar in contact te komen, ook binnen het zorglandschap zien we hierin een toenemende ontwikkeling. 

Stichting Inzet voor Zorg kun je volgen via Facebook, Twitter en linkedin.

Telefonisch contact is zowel voor cliënten bedoeld alsmede voor ouders en/of andere betrokkenen bij de cliënt. Heb je een brandende vraag, wil je graag advies over een bepaalde situatie of onderwerp, behoefte om je verhaal te vertellen of afstemming te creëren?

Maak een telefonische afspraak met de door jou gewenste persoon. Afspraak bij voorkeur via mail aanvragen.

 

NET DAT STAPJE VERDER DAN INDIVIDUELE BEGELEIDING…  

Stichting Inzet voor Zorg biedt, in de gemeenten West Brabant West, kortdurende ondersteuning van een gedragswetenschapper aan kinderen/jeugdigen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.  

De ondersteuning van een gedragswetenschapper heeft betrekking op het functioneren op sociaal-emotioneel gebied en gaat een stapje verder dan begeleiding. Begeleiding is van toepassing bij langdurige zorg waarbij sprake is van een voorkomen van terugval en/of stabilisatie. Bij begeleiding door een gedragswetenschapper worden interventies ingezet. Deze dienen ertoe om herstel en verandering te bevorderen.  

De gedragswetenschapper richt zich niet enkel op de cliënt (kind/jeugdige), maar biedt tevens gepaste hulp aan het systeem. Onder het systeem wordt verstaan, ouders/verzorgers, broers/zussen, overige naaste familieleden en hulpverleners die al bij de cliënt betrokken zijn.  

De ondersteuning van een gedragswetenschapper heeft als doel tegemoet te komen aan de hulpvraag van de cliënt (kind/jeugdige) en/of het systeem, waarbij zij in hun eigen kracht worden gezet. Een positieve en professionele benadering is waar Stichting Inzet voor Zorg voor staat.  

Deze ondersteuning kan, afhankelijk van de hulpvraag, zowel thuis als op locatie worden geboden.  

Gebieden waar u aan kunt denken, zijn bijvoorbeeld;  

 • plannen en organiseren
 • impulscontrole
 • zelfinzicht
 • sociale flexibiliteit
 • sociaal emotionele
 • ontwikkeling opstandig en boos gedrag
 • laag zelfbeeld
 • laag zelfvertrouwen
 • rouw
 • ontwikkelingen in de puberteit
 • (omgaan met ) jeugdige, ouders, broers/zussen.  

Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.